Dátum: 2.9.2020
Stravník sa prihlasuje na stravu zápisným lístkom podpísaným rodičom, alebo zákonným zástupcom a zakúpením si čipu. Stravník sa môže nahlásiť na stravu aj pravidelne iba v určité dni. Počas prázdnin a voľných dní sú zo stravy automaticky odhlásení všetci stravníci.
Odhlásiť sa zo stravy môžete týmto spôsobom najneskôr do 7,00 hod v daný deň:
Akúkoľvek zmenu (telefónne číslo, číslo účtu) nahláste p. vedúcej ŠJ.
Komunikácia s vedúcou ŠJ : p. Lenka Dravecká
Telefonicky: 0911 424 847
E-mail: l.dravecka@zslipovasnv.sk
Tvorba jedálneho lístka:
Jedálny lístok sa zostavuje týždeň vopred v súlade so Zásadami pre zostavovanie jedálnych lístkov v zariadeniach školského stravovania podľa zásad Ministerstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Je zverejnený na nástenke pri vstupe do školy, v školskej jedálni a tiež na internetovej stránke školy.
Všeobecné zásady zostavovania jedálnych lístkov:
a) 2 x hlavné mäsové jedlo
b) 1 x hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa s nadstavením,
c) 1 x hlavné múčne jedlo a 1 x hlavné zeleninové jedlo
Prívarky – 2 x mesačne, uprednostňovať strukovinové prívarky
Strukoviny – 1 – 2 x týždenne (polievka, hlavné jedlo, šalát)
Múčne prílohy – 1 x týždenne (knedľa, halušky, cestoviny)
Zemiaky – 2 – 3 x týždenne – (príloha, súčasť pokrmu)
Hlavné jedlá z rýb – 1 x týždenne (polievka, hlavné jedlo)
Obilniny – 1 x týždenne (krúpky, ovsené vločky, pohánka, sója, proso)
Múčnik – 1 – 2 x týždenne (ovocný, tvarohový)
Čerstvá zelenina – denne
Zeleninový šalát – 2 x týždenne, zeleninová obloha – 1 x týždenne
Ovocie – denne (podľa finančného limitu)
Nápoj, pitná voda – ku každému jedlu (uprednostňovať nesladené nápoje)
ZŠ je zapojená do celospoločenských programov na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov, ovocia a zeleniny z prostriedkov EÚ a z prostriedkov štátneho rozpočtu: „Školské mlieko“ a „Školské ovocie“.
Materiálno – spotrebné normy a receptúry sú voľne prístupné na stránke Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR